De Rolling Stones EPA

Start me Up? Nou, liever niet. De Rolling Stones willen dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump hun hitsingle uit 1981 niet meer gebruikt. Eergisteren galmde het nummer nog door de zaal in Indiana waar Trump zijn overwinningsspeech gaf.

Start me Up bij Donald Trump

"Wij hebben nooit toestemming gegeven voor het gebruik van onze nummers en willen dat dit onmiddellijk stopt", heeft de band Trump laten weten. Eerder deed de band ook al zijn beklag over het gebruik van de nummers You can't always get what you want, Brown Sugar en Sympathy for the Devil.

De Rolling Stones zijn niet de eersten om hun beklag te doen bij Trump. Ook Adele (Skyfall) en Aerosmith (Dream On), Neil Young en REM waren boos dat hun muziek tijdens campagnebijeenkomsten werd gebruikt. 

Donald Trump EPA

Trump gebruikt voor die bijeenkomsten een playlist die hij zelf samenstelt. Hij zei daarover zelf al eens dat hoe ongeschikter een nummer is voor een politieke bijeenkomst, des te beter. 

Andere muziek die Trump regelmatig op zijn playlist zet, komt van Elton John en The Beatles en uit de musicals Cats en The Phantom of the Opera

Overigens is het de vraag of alle makers iets tegen Trump kunnen beginnen, mocht hij toch doorgaan met het draaien van hun muziek. Na de klachten van Neil Young en Adele liet het team van Trump weten dat er gewoon de vereiste royalties waren betaald en dat helemaal geen toestemming nodig is.

STER reclame