Dafne Schippers bij haar overwinning op de 200 meter bij de Diamond League-wedstrijd in Brussel
NOS Sport

Schippers wil schitteren in de Diamond League

Dafne Schippers is een van de grote sterren van de Diamond League, die vrijdag van start gaat met de eerste wedstrijd in Doha. De nieuwe status van de Nederlandse werd weer eens bevestigd doordat ze mocht aantreden bij de officiële persconferentie voorafgaand aan het prestigieuze atletiekcircuit.

Samen met onder anderen Veronica Campbell-Brown, tweevoudig olympisch kampioene op de 200 meter, en Christian Taylor, olympisch kampioen hinkstapspringen, nam Schippers plaats achter de tafel in Qatar. Tot opvallende uitspraken werd de wereldkampioene op de 200 meter echter niet verleid.

Schippers bevestigde bij herhaling dat ze het in Doha naar haar zin heeft. "Het is mijn eerste keer hier, maar het is heel mooi. De omstandigheden en de sfeer zijn prima. Ik kijk ernaar uit om tegen de snelste vrouwen ter wereld te lopen", aldus een zelfverzekerde Schippers. Ook herhaalde ze dat ze overweegt om volgend seizoen de sprintnummers te combineren met het verspringen.

Schippers kan niet wachten om in Doha te lopen

Geen duel Schippers-Felix

In Doha staat voor de sprintsters alleen de 100 meter op het programma. Schippers, winnares van WK-zilver op die afstand, treft onder anderen de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown en de Amerikaanse Tori Bowie. Allyson Felix (VS) heeft geblesseerd afgezegd voor de ouverture van de Diamond League.

Een groot deel van de wereldtop is in Qatar aanwezig voor de start van het Diamond League-seizoen. Voor de 32 winnaars aan het einde van de veertien wedstrijden ligt in totaal 6,95 miljoen euro prijzengeld klaar. Maar de focus van de atleten ligt natuurlijk vooral op de Olympische Spelen, die over drie maanden in Rio de Janeiro beginnen.

Vertrouwen herstellen

IAAF-voorzitter Sebastian Coe, ook aanwezig op de persconferentie, erkende dat het vanwege alle dopingperikelen een belangrijk jaar wordt voor de atletiek. "We zijn aan het opkrabbelen na een heel moeilijke periode. We moeten het vertrouwen herstellen. Van het publiek, de media, de sponsors, maar vooral van de schone atleten."

Programma Diamond League 2016

 6 meiDohaQatar
14 meiShanghaiChina
22 meiRabatMarokko
28 meiEugeneVS
2 juniRomeItalië
5 juniBirminghamGroot-Brittannië
9 juniOsloNoorwegen
16 juniStockholmZweden
15 juliMonacoFrankrijk
22 en 23 juliLondenGroot-Brittannië
25 augustusLausanneZwitserland
27 augustusParijsFrankrijk
1 septemberZürichZwitserland
9 septemberBrusselBelgië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl