In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Beekse Bergen langer open wegens baby-olifantje

Babyolifant Madiba is een enorme publiekstrekker bij safaripark Beekse Bergen. De olifant werd gisteren geboren. Vandaag staan er files op de wegen naar het park in Hilvarenbeek en zijn er lange wachtrijen bij de entree. Volgens Omroep Brabant vraagt het park automobilisten die nog onderweg zijn een andere bestemming te kiezen.

De parkeerplaatsen bij het park zijn vol. Er zijn meer dan tienduizend bezoekers. "We hebben al extra terreinen geopend, maar het houdt een keertje op", zegt Ron van Kuijk van het safaripark. Het park blijft vandaag een uur langer open, tot 18.30 uur, zodat alle bezoekers het olifantje kunnen zien.

Volgens hem is het park niet verrast door de drukte. "Gisteravond hadden de jaarkaarthouders al even de gelegenheid de kleine olifant te bezoeken. Toen was het ook al hartstikke druk bij de stal. En als je dan het weer van vandaag ziet, is er natuurlijk niets mooiers dan de kleine babyolifant te zien rondhuppelen."

Baby Madiba heeft geen last van al die mensen. "Je merkt dat er een soort rust ontstaat als mensen de bezoekersruimte betreden. Bezoekers beseffen toch dat ze bij een baby op bezoek zijn en dus rustig moeten doen. Dat geldt zowel voor volwassenen als kinderen. Als Madiba moe wordt, gaat ze lekker liggen en een tukkie doen."

Advertentie via Ster.nl