Rookoverlast door grote brand in papierloods Scheemda

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/5Dikke rookwolken boven papierfabriek Scheemda
2/5Dikke rookwolken boven papierbedrijf. Persbureau Meter
3/5 Huisman Media
4/5 Huisman Media
5/5 Dennis Postma

In Scheemda woedt al uren een grote brand in een papierloods. Inwoners van het dorp en het nabijgelegen Heiligerlee hebben een NL-Alert ontvangen met het advies om de rook te mijden. "Houd deuren en ramen gesloten", luidt het advies. De brand is op het terrein van een afvalverwerker.  

De verwachting is dat de brand nog de hele nacht zal woeden en mensen ook last zullen houden van de rook. De brandweer probeert te voorkomen dat de vlammen overslaan naar een kantoorgebouw naast de loods.  Een aantal wegen in de buurt is afgezet, meldt de brandweer Groningen.

De brand brak gisteren aan het begin van de avond uit. De rook was tot in de wijde omgeving te zien, tot in Winschoten, Veendam en Stadskanaal. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. 

Brandweer Groningen
@BRWGroningen
Scheemda: Inmiddels is een meetploeg in het gebied om de rookontwikkeling en -verspreiding rond de brand in kaart te brengen.
3 jaar geleden

STER Reclame