De Toppers tijdens hun optreden in de halve finale van het Eurovisie Songfestival in 2009 ANP

De Toppers zijn in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival van 2009 benaderd om de stemming te manipuleren. Dat meldt het televisieprogramma Brandpunt vanavond. Het trio is niet op het aanbod ingegaan.

Gordon, Rene Froger en Jeroen van der Boom vertegenwoordigden Nederland in Moskou met het nummer Shine. In de halve finales werden ze uitgeschakeld.

Benno de Leeuw, manager van de Toppers, zegt in de uitzending van Brandpunt dat hij werd gebeld door een Oost-Europese man met wie hij een afspraak maakte voor een ontmoeting in een wegrestaurant bij Hengelo. Volgens De Leeuw vertelde de Oost-Europeaan hem dat hij een ingenieus systeem had om de stemmen van de televisiekijkers te manipuleren met SMS-bombardementen.

Luttele miljoenen

Hoeveel De Leeuw zou moeten betalen voor het manipuleren van de stemmen is niet duidelijk. De manager zegt daarover in Brandpunt dat het bij zo'n wereldwijd evenement waarschijnlijk om miljoenen gaat.

De Leeuw zegt verder dat hij Gordon, Rene Froger en Jeroen van der Boom niet op de hoogte heeft gebracht van het aanbod. Gordon en Jeroen van der Boom spreken dat in de uitzending tegen. Zij zeggen dat er niets met het aanbod is gedaan en dat het lacherig van tafel is geveegd.

STER reclame