Rio de Janeiro
NOS Sport

Studio Olympia: nog 95 dagen tot Rio

Met nog drie maanden te gaan tot de start van de Olympische Spelen en nog iets langer tot de start van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro blikt de NOS in Studio Olympia elke week vooruit op de twee evenementen.

Er is aandacht voor de olympische kwalificatietoernooien, de concurrenten van de Nederlandse sporters en olympisch nieuws. Kortom, alles draait om Rio de Janeiro.

Geheim achter 't succes van Nederlandse atleten

In de topsport draait het natuurlijk vooral om de sporter zelf. Het gaat om zijn prestaties, zijn medailles en zijn succes. Maar dat succes hangt van veel factoren af, ook in de atletiek. Wat kan een atleet, waar is hij mentaal en fysiek toe in staat?

De rol van een coach is daarbij ontzettend belangrijk. Bij de Nederlandse atletiekunie is de Amerikaan Rana Reider sinds anderhalf jaar de hoofdcoach. Hij wil en moet ervoor zorgen dat het de atleten aan niets ontbreekt.

Rana Reider: geen goocheltruc, maar heel hard werken

Vier jaar geleden was daar opeens boogschutter Rick van der Ven. Het lukte hem net niet om een medaille te veroveren op de Olympische Spelen in Londen. In Rio de Janeiro kan Van der Ven, als de bondscoach hem meeneemt, het nogmaals proberen.

Maar, er is ook nog een andere Nederlandse medaillekandidaat. Zijn naam: Sjef van den Berg. Bij de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen was het meteen raak.

Van den Berg pakt WB-goud in Shanghai

Ook badmintonduo Selena Piek en Jacco Arends wil graag naar de Olympische Spelen. Dat is afhankelijk van hun plaats op de wereldranglijst.

Dus moeten Piek en Arends gewoon goed blijven presteren. Op de EK badminton in het Franse La Roche-sur-Yon bereikte het duo de halve finales en pakten Piek en Arends de bronzen medaille.

Piek pakt brons met Arends en haalt finale met Muskens

Ze doet pas drie jaar aan topsport, maar inmiddels behoort ze op de middenafstand wel tot de wereldtop. Atlete Sifan Hassan behoort later dit jaar op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro tot de medaillekandidates op de 1.500 meter.

In Flagstaff, Arizona, werkt ze op 2.100 meter hoogte aan haar olympische vorm.

Sifan Hassan, via Route 66 naar goud in Rio

De paralympische atleten moeten nog iets langer wachten op hun Spelen. In september 2016 begint het olympisch toernooi voor hen.

In Studio Olympia stellen de Nederlandse deelnemers zich voor. Deze week: de paralympische tafeltennissers Kelly van Zon en Gerben Last.

Even voorstellen: Kelly van Zon en Gerben Last

Ook de concurrenten van de Nederlandse sporters komen aan bod in Studio Olympia. De NOS ging op bezoek bij olympisch beachvolleybalduo Agatha en Barbara in Brazilië.

Het duo werd vorig jaar in Nederland wereldkampioen. Goud en niets anders verwachten de Brazilianen dan ook van hun landgenoten komende zomer.

Brazilië neemt alleen genoegen met goud voor Barbara en Agatha

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl