Jan Blokhuijsen (l) en Koen Verweij op het podium tijdens de WK allround ANP

Jan Blokhuijsen zet zijn loopbaan voort bij Team Justlease.nl. De Nederlands kampioen allround wordt bij de ploeg van Ireen Wüst onder meer begeleid door Wouter olde Heuvel, die aangetrokken is als assistent-trainer. Koen Verweij verlaat het schaatsteam.

Blokhuijsen is blij met zijn nieuwe toekomstperspectief: "Het afgelopen jaar heb ik een goed jaar gehad. Vooral het tweede gedeelte van het seizoen had ik mijn oude gevoel en schaatsplezier weer helemaal terug", zegt Blokhuijsen op de site van zijn nieuwe ploeg.

"Deze lijn wil ik de komende jaren graag doorzetten. Fijn dat er een goede sponsor achter ons staat op weg naar de Olympsiche Spelen in 2018", aldus Blokhuijsen die sinds enkele weken zonder ploeg zat, nadat Team Stresslees werd opgeheven.

Verweij maakte afgelopen seizoen wel deel uit van het team, maar stond officieel niet onder contract. Hij trainde mee, maar reed het hele seizoen geen wedstrijden.

Olde Heuvel wordt coach

Naast Blokhuijsen heeft ook Wouter olde Heuvel bij de ploeg getekend. Olde Heuvel stopte afgelopen seizoen met schaatsen en wordt nu assistent van Rutger Tijssen, de coach van Justlease.nl. "Met de komst van Wouter krijg ik iemand aan mijn zijde die onze methodiek van werken heel goed kent."

Blokhuijsen en Olde Heuvel krijgen bij Justlease.nl ook te maken met Antoinette de Jong, Melissa Wijfje en Jos de Vos, die hun contract bij de ploeg met twee jaar hebben verlengd.

De buitenlandse schaatsers Patrick Beckert en Haralds Silovs zullen de ploeg verlaten en ook Lucas van Alphen vertrekt.

STER reclame