Gerson Galvez schreeuwt tegen journalisten dat hij onschuldig is Reuters

Colombia heeft de Peruaan Gerson Galvez uitgeleverd. Hij was de meest gezochte man in Peru. De autoriteiten noemen zijn arrestatie een klap voor het internationale drugsmilieu.   

De 34-jarige Galvez heeft als bijnaam 'De Slak'. Hij werd zaterdag door de Colombiaanse politie opgepakt in Medellin. Galvez werd snel aan Peru uitgeleverd omdat hij de vereiste visa miste.

De Peruaan zou de leider zijn van een machtig kartel in de Peruaanse havenstad Callao. De groep is verantwoordelijk voor een groot aantal moorden in de regio. Galvez werd gezocht voor betrokkenheid bij tientallen moorden en grootschalige cocaïnehandel.

Tipgeld

De geboeide Galvez werd aan boord van een vliegtuig gebracht onder grote belangstelling van de media. Terwijl hij, gekleed in een kogelwerend vest, de vliegtuigtrap werd opgesleept, riep Galvez onschuldig te zijn.

De Colombiaanse president Manuel Santos heeft de politie geprezen voor het arresteren van een van de meest gevreesde criminelen van Latijns-Amerika. Peru had 150.000 dollar uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot Galvez' arrestatie. 

De media in Peru omschrijven Galvez als zeer gewelddadig en noemden hem de nieuwe "El Chapo". Daarmee verwezen ze naar de Mexicaanse drugsbaron die eerder uit de gevangenis ontsnapte, maar in januari weer werd opgepakt. 

Reuters

STER reclame