De Adonia vertrekt uit Miami

Na een halve eeuw weer Amerikaans cruiseschip in Cuba

Vanuit Miami is voor het eerst sinds de jaren zestig een Amerikaans cruiseschip aangekomen in Cuba. Het schip Adonia meerde met zo'n 700 passagiers af in de haven van de hoofdstad Havana.

De cruise is een nieuwe mijlpaal in de ontdooide relatie tussen de VS en Cuba. Eind 2014 zochten de twee landen toenadering tot elkaar, met als voorlopig hoogtepunt het bezoek van president Obama aan het communistische land in maart van dit jaar.

Cruisemaatschappij Carnival Corp wil voortaan twee keer per maand van Miami naar Cuba varen. De reder rekent op veel toeristen, maar denkt dat ook veel mensen die ooit van Cuba naar de VS emigreerden een bezoek aan hun geboorteland willen brengen.

Ik wil Cuba zien voordat er straks Starbucks-winkels zijn

Een van deelnemers aan de eerste cruise van Miami naar Cuba

Sommige reizigers zijn bang dat Cuba zijn authentieke karakter kwijtraakt als de contacten met de VS verder worden uitgebouwd. Een van de passagiers, de 62-jarige Cynthia Slattum, zei bij het vertrek uit de haven van Miami tegen een regionale nieuwssite dat ze de eerste cruise beslist wilde meemaken. "Ik wil Cuba zien voordat er straks Starbucks-winkels zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl