Carolina Marin
NOS SportAangepast

Marin en Axelsen pakken Europese badmintontitel

Viktor Axelsen en Carolina Marin zijn in La Roche-sur-Yon Europees kampioen badminton geworden. Voor Axelsen was het de eerste keer, Marin prolongeerde haar titel.

De als eerste geplaatste Spaanse won de finale met 21-12, 21-18 van de Schotse nummer twee van de plaatsingslijst, Kirsty Gilmour. Marin had vier van de vijf voorgaande duels met Gilmour gewonnen. Een tweede zege zat er nimmer in voor de Schotse, die alleen in de tweede game even het genoegen smaakte van een voorsprong (11-9 en 11-10).

De Spaanse is de mondiale nummer twee en moet in staat worden geacht om als eerste speelster de dominantie van Azië op de Spelen te doorbreken. De 22-jarige Marin veroverde op de laatste twee WK's al goud ten koste van een Aziatische.

Geen spanning

Bij de mannen onttroonde de Deen Axelsen, als tweede geplaatst, in de finale zijn landgenoot en topseed Jan O. Jorgensen: 21-11, 21-16. Het duel tussen Jorgensen en Axelsen, de nummers vijf en vier van de wereld, werd nimmer spannend.

Viktor Axelsen

De 22-jarige Axelsen keek in de openingsgame nooit tegen een achterstand aan. De zes jaar oudere Jorgensen, brons op de laatste WK, stond in de tweede game wel even op voorsprong (5-2).

Axelsen drukte echter met zeven punten op rij de opleving van de voormalig mondiale nummer twee de kop in en keek nooit meer achterom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl