NOS Voetbal

PSV'ers winnen met grote cijfers, maar teleurstelling overheerst

Cocu: de overtuiging is er zeker nog

Doelpunten maken. Dat was de opdracht voor PSV. Met zes goals slaagde de formatie van Phillip Cocu in die missie, maar door twee tegengoals en een ruime overwinning van concurrent Ajax overheerst de teleurstelling in Eindhoven.

PSV won met 6-2 van SC Cambuur, Ajax zegevierde met 4-0 tegen FC Twente. "De teleurstelling komt doordat we misschien niet het maximale eruit hebben gehaald vandaag", beseft trainer Cocu.

"Die twee tegendoelpunten waren heel duur vandaag. Bij de eerste goal staan we gewoon niet op te letten. Het tweede doelpunt konden we ook voorkomen." Aanvoerder Luuk de Jong vult zijn trainer aan: "Als je 6-0 wint, is het toch anders dan 6-2. De sfeer is daardoor nu niet goed. Erg teleurstellend dit."

PSV moet volgende week op bezoek bij PEC Zwolle. De strijd zal waarschijnlijk niet meer om het doelsaldo gaan en dus moeten de Eindhovenaren hopen dat Ajax punten verspeelt in Doetinchem bij De Graafschap.

De Jong: Ajax moet zorgen dat ze met de druk kunnen omgaan

De PSV'ers blijven desondanks vertrouwen houden. Zo ook De Jong. "Ajax moet maar zorgen dat ze met de druk kunnen omgaan. Er zijn veel gekke dingen gebeurd in het voetbal. De Graafschap-uit is ook niet makkelijk. Het kan nog heel spannend gaan worden."

Cocu: "De overtuiging is er zeker nog. Het zou te belachelijk voor woorden zijn als de overtuiging er niet meer zou zijn. Wij moeten zorgen dat we winnen en dan moeten we nog maar zien of Ajax ook wint."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl