Ajax viert de winst op Twente
NOS Voetbal

Is de titel binnen? Ajax rekent zich nog niet rijk

Door de 4-0 overwinning op FC Twente heeft Ajax de titel eigenlijk al binnen, toch? "Nee, zeker niet", zegt trainer Frank de Boer. "Ik denk wel dat iedere overwinning bij De Graafschap volgende week genoeg is voor het kampioenschap."

Ook verdediger Mike van der Hoorn rekent zich nog niet rijk. "Nee, nee. Dit is nu even leuk, maar het zegt niks over volgende week." De Boer: "Maar we hebben vandaag wel een hele grote stap gezet."

De Boer: nog één keer winnen en dan zijn we kampioen

Ajax heeft evenveel punten als PSV, dat met 6-2 won bij Cambuur, maar loopt zes goals voor op doelsaldo. Dat was vandaag even vier. "Maar ik heb me niet bezig gehouden met PSV. Ik hoorde pas na afloop wat ze gedaan hadden", aldus Van der Hoorn.

De verdediger kopte tien minuten voor tijd de 2-0 tegen de touwen. De Boer: "Dat was de doodsteek voor Twente. Daarna ging het bij ons ook een stuk lekkerder."

Dat voelde Van der Hoorn ook zo. "Het was een hele opluchting. Je voelt dan gewoon dat de ban gebroken is en zij hun koppies laten hangen."

Van der Hoorn voelde dat zijn goal de ban brak

De Boer lichtte ook zijn twee buitenspelers eruit: Vaclav Cerny, die de 1-0 maakte, en Amin Younes, die twee assists gaf en ook een keer scoorde. "We kozen voor Cerny in de basis omdat we meer snelheid wilden en Amin was geweldig. Binnendoor of buitenom, hij heeft meer dan een trucje."

Volgende week zondag kan Ajax dus kampioen worden bij De Graafschap. PSV moet naar PEC Zwolle. Wat gaat De Boer deze week doen? "Kort, maar intensief trainen. En langzaam de spanning opbouwen. Gezonde spanning, dat wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl