Wes Morgan viert zijn goal met Riyad Mahrez
NOS Voetbal

Leicester City moet kampioenschap nog even uitstellen

Leicester City heeft verzuimd om het kampioenschap in de Premier League veilig te stellen. Op bezoek bij Manchester United bleef de koploper steken op 1-1.

Maandagavond komt de enige overgebleven concurrent Tottenham Hotspur in actie. Het verschil op de ranglijst bedraagt acht punten. Op bezoek bij Chelsea moeten de Spurs winnen, zo niet dan is Leicester zonder te spelen alsnog kampioen.

United werkt niet mee aan feestje

Leicester-trainer Claudio Raneiri moest het op Old Trafford doen zonder topscorer Jamie Vardy, die nog een schorsing uitzit. Bij Manchester United stond Daley Blind in de basis. Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah, de beide andere Nederlanders in de selectie van Louis van Gaal, begonnen op de bank.

Leicester staat op springen

United kwam al snel op voorsprong via Anthony Martial, die na een voorzet van Valencia binnenschoot. Niet veel later was het echter weer 1-1 door een prima kopbal van Wes Morgan.

Na rust hadden beide ploegen het duel kunnen beslissen. Na een mooie solo leek Riyad Mahrez namens Leicester City te scoren, maar David De Gea redde uitstekend. ManUnited was op zijn beurt dicht bij de 2-1 via Chris Smalling. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Sprookje

Het kampioenschap kan ondanks de remise bijna niet meer mis voor Leicester; het feest is slechts uitgesteld. Britse media noemen het het voetbalsprookje van de eeuw. "Ik denk dat dit waarschijnlijk het mooiste teamsportverhaal aller tijden is", zei oud-voetballer en BBC-presentator Gary Lineker al eerder.

Stand bovenin Premier League

ClubDuelsPunten
1. Leicester City3677
2. Tottenham Hotspur3569
3. Arsenal3667

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl