Ruud Boymans viert zijn doelpunt op bijzondere wijze

FC Utrecht verslaat Vitesse in de slotfase

Vitesse heeft verzuimd goede zaken te doen in de strijd om een plaats in de play-offs. FC Utrecht won op bezoek in Arnhem met 3-1 en mag daardoor volgende week met AZ uitmaken wie er vierde wordt in de eredivisie.

Aanvankelijk wees weinig erop dat Utrecht nog ergens om speelde. Vitesse sprankelde ook niet echt, maar was voor de rust wel beter en kreeg ook kansen. Dominic Solanke miste een flinke, maar Guram Kashia wist van dichtbij wel binnen te tikken.

In de tweede helft beet FC Utrecht meer van zich af. Zo schoot Bart Ramselaar net over en werd een artistieke omhaal van Sébastien Haller gekeerd door Vitesse-doelman Eloy Room.

Guram Kashia heeft Vitesse op 1-0 gezet

In het slotkwartier veranderde plots alles wat de bezoekers aanraakten in goud. Nacer Barazite schoot de gelijkmaker op het bord en Ruud Boymans en Ramon Leeuwin kopten de 2-1 en 3-1 binnen.

Volgende week zondag moet FC Utrecht het in eigen huis opnemen tegen AZ. Wint de thuisploeg met meer dan drie punten verschil, dan is de vierde plaats verzekerd en is AZ alsnog veroordeeld tot de play-offs.