Slordig PSV komt goals tekort, Cambuur degradeert

Teleurstelling bij Jeffrey Bruma Pro Shots

PSV heeft in de jacht op de landstitel niet het maximale eruit gehaald in het thuisduel met SC Cambuur. De Eindhovense ploeg won de wedstrijd, wist ook te werken aan het doelsaldo (6-2), maar concurrent Ajax won ook met ruime cijfers. Cambuur is door de nederlaag in Eindhoven gedegradeerd naar de Jupiler League.

Omdat Ajax thuis tegen FC Twente wist te winnen met vier doelpunten verschil (4-0), is de marge tussen Ajax en PSV met nog één competitiewedstrijd te gaan zes doelpunten. Beide clubs hebben na 33 wedstrijden 81 punten, alleen de Amsterdammers beschikken over een beter doelsaldo (+60 om +54). 

Open duel

Het duel in het Philips Stadion werd door de spanning een open duel, waarin PSV veel te gehaast te werk ging. Scoren deed PSV wel, via Marco van Ginkel, Luuk de Jong en Gastón Pereiro voor rust.

Maar het gaf ook veel ruimte weg en Calvin Mac-Intosch en Jack Byrne profiteerden. Keeper Leonard Nienhuis stond zijn mannetje bij Cambuur, al moest hij nog wel treffers van Adam Maher, die verrassend in de basis stond, en Jetro Willems toestaan. Het leverde een saldo op van +4,maar baten deed het niet want op dat saldo kwam ook koploper Ajax uit.

Jack Byrne (l) en Martijn Barto druipen af na de degradatie Pro Shots

En zo waren er weinig lachende gezichten in Eindhoven, ook omdat Cambuur definitief een treetje lager moet spelen. De club uit Leeuwarden speelde sinds 2013/2014 op het hoogste niveau. 

Voor PSV rest nog één kans. De ploeg van trainer Phillip Cocu moet volgende week op bezoek bij PEC Zwolle, Ajax reist af naar Doetinchem voor het duel met De Graafschap.

Wedstrijdstatistieken PSV - SC Cambuur

STER Reclame