Mike van der Hoorn stelt de winst veilig tegen Twente
NOS Voetbal

Koploper Ajax houdt PSV met ruime zege op afstand

Niet alleen PSV, maar ook Ajax heeft in de voorlaatste speelronde van de eredivisie aan het doelsaldo gewerkt. De Amsterdammers wonnen hun laatste thuiswedstrijd met 4-0 van FC Twente en zagen PSV met 6-2 winnen van laagvlieger Cambuur.

Er verandert daardoor niks in de stand. Ajax en PSV hebben nog altijd evenveel punten en het doelsaldo is met zes goals in het voordeel van de Amsterdammers, waar verwacht werd dat die marge vandaag verkleind zou worden door PSV.

  • ANP Pro Shots
    Vaclav Cerny maakt de 1-0 tegen Twente
  • ANP Pro Shots
    Vaclav Cerny kreeg verrassend een basisplaats van Frank de Boer
  • ANP Pro Shots
    Viktor Fischer maakt er 3-0 van
  • Pro Shots
    Kenny Tete en Hakim Ziyech

Hoewel Ajax sterk begon tegen Twente, kregen de bezoekers de eerste grote kans: Zakaria El Azzouzi schoot van dichtbij over. Net toen Twente zich wat onder de druk wist uit te spelen, schoot Vaclav Cerny raak: 1-0. Op slag van rust misten Jerson Cabral en Hakim Ziyech een grote kans op 1-1.

Na rust bleef de uitkomst van het duel lang onzeker. Na een geweldige pass van Amin Younes trof Nick Viergever de paal, Jasper Cillessen redde op een mooi schot van Ziyech.

Het was tenslotte Mike van der Hoorn die Ajax in veilige haven kopte. Viktor Fischer (schuiver) en uitblinker Younes (in de kruising) schroefden het doelsaldo nog wat op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl