Lammers: het is mooi geweest

Met de uitschakeling in de halve finales van de play-offs heeft Kim Lammers afscheid genomen als professioneel hockeyster. Maar direct na de 3-1 nederlaag tegen Den Bosch beseft de 35-jarige Amsterdamse nog niet helemaal dat ze niet meer zal terugkeren op het hockeyveld.

"Nee, eigenlijk niet. Het voelt nog niet anders dan al die jaren hiervoor. De teleurstelling van het verlies overheerst. Toen ik mijn kleding uittrok, wist ik wel dat ik dit nooit meer aantrek. En ik heb mijn stick achtergelaten op het veld... Maar ik denk dat als het nieuwe seizoen begint, ik het echt ga beseffen."

Lammers hoopte haar carrière af te sluiten met een landstitel, het kampioenschap waar ze al jaren van droomde. Want Lammers mag dan in haar succesvolle loopbaan alles hebben gewonnen, een nationale titel met Laren kwam er nooit.

"Het is wel heel irritant. En heel zuur. Nu is het nog vers, maar over een tijdje zal ik het wel kunnen accepteren", aldus Lammers, die Laren altijd trouw is gebleven. "Ik heb weleens geflirt met een andere club, maar nooit de stap gemaakt. Ik had het altijd naar mijn zin bij Laren. Er was geen reden om een overstap te maken. Het moet wel goed voelen en passen."

Kim Lammers neemt afscheid: een overzicht

Met olympische, wereld-, Europese titels en Champions Trophy's is de prijzenkast van Lammers goedgevuld. Maar wat is nou het mooiste moment? Lammers kan niet kiezen.

"Olympisch kampioen worden was een ultieme droom. In 2012 lukte dat. In Londen heb ik al die tijd genoten. Maar het WK in Den Haag was ook wel heel erg mooi om mee te maken. Wij waren zo verschrikkelijk goed en dat in die ambiance." 

Kim Lammers, Ellen Hoog en Maartje Paumen na het winnen van het WK in Den Haag ANP

En nu? Neemt Lammers helemaal afscheid van de hockeywereld? "Ik ga aftrainen. Drie, vier keer in de week sporten. Hardlopen, fietsen, fitness, dat soort dingen. Maar niet meer actief hockeyen. Ik geef op dit moment veel presentaties in het bedrijfsleven en wellicht ga ik nog wat in de hockeywereld doen. Ik wil niet te snel in iets nieuws stappen."

STER reclame