ANP / Richard Langdon
NOS Sport

Olympisch ticket zeilduo Bekkering/Duetz

De 49erFX-zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz zullen ons land in augustus gaan vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ze veroverden het olympische ticket bij de wereldbekerwedstrijden in Hyères ten koste van Nina Keizer en Claire Blom.

In 2015 wonnen Keizer en Blom de nationale selectie en dus waren zij de eerste gegadigden voor Rio. Ze hadden in Hyères hun laatste kans om te voldoen aan de eis van NOC*NSF, maar misten de medalrace (toptien), waar een plaats bij de beste zes op de geschoonde lijst een ticket voor Rio had opgeleverd.

Als gevolg daarvan zal het Watersportverbond Bekkering en Duetz, die al eerder aan de eis voldaan hebben, voordragen voor Rio.

Kansen werden groter

"Dit is echt een opluchting na een heel raar en spannend jaar", vertelde Bekkering na de race die haar en haar zeilcompagnon met alleen nog de medalrace op het programma op de derde plaats in het klassement bracht.

"We hebben vorig jaar gezegd: 'we gaan van WK naar WK'. We gaan laten zien dat we de beste zijn. En naarmate we verder in het jaar kwamen zagen we dat onze kansen steeds een stukje groter werden. Uiteindelijk is het gelukt. Hier zijn we superblij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl