De man zat ruim een uur boven in de steiger en haalde daar allerlei capriolen uit
NOS NieuwsAangepast

Man van steiger gesprongen in centrum Amsterdam

In het centrum van Amsterdam is een man van een steiger gesprongen. Hij was boven in de steiger rond het pand aan de Spuistraat geklommen en haalde voordat hij sprong meer dan een uur vreemde capriolen uit. Hij is aan zijn verwondingen overleden.

De politie heeft nog overwogen om een springkussen onder hem te plaatsen. Dat had geen zin omdat hij steeds heen en weer liep. Ook gooide hij dingen naar beneden, onder andere een steigerplank.

Een hulpverlener probeerde vanuit een hoogwerker op de man in te praten, maar ook dat hield de man niet tegen. De identiteit van de man is vastgesteld en zijn familie is ingelicht.

In het pand en aangrenzende panden had eerder vandaag brand gewoed. De panden stonden leeg en werden gerenoveerd. Vermoedelijk heeft de man de branden aangestoken. De politie denkt dat er op twee of drie plaatsen brand is gesticht.

De brand was vanuit de omliggende panden goed te zien

De panden waarin brand woedde, werden jarenlang door krakers bewoond. De laatste krakers zijn er vorig jaar na veel protest uitgegaan.

De panden zijn een jaar geleden door woningstichting De Key verkocht aan een projectontwikkelaar. Een deel is gesloopt, een ander deel zou worden gerenoveerd. De projectontwikkelaar wilde er woningen, een parkeergarage en bedrijfsruimtes in maken.

Volgens de brandweer is een groot gedeelte van de renovatie door de brand tenietgedaan en zijn de daken grotendeels ingestort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl