ANP
NOS SportAangepast

Barning/Tabeling en Muskens/Piek naar halve finales EK

De Nederlandse koppels Samantha Barning/Iris Tabeling en Eefje Muskens/Selena Piek hebben vrijdag bij de EK badminton in het Franse La Roche-Sur-Yon de halve finales in het vrouwendubbelspel bereikt.

Het als tweede geplaatste duo Muskens/Piek won in drie games van het Duitse tweetal Isabel Herttrich en Birgit Michels: 17-21, 21-13, 21-10. Muskens en Piek spelen zaterdag tegen het Deense duo Maiken Fruergaard/Sara Thygesen om een plaats in de finale.

Pro Shots
Vreugde bij Eefje Muskens (l) en Selena Piek (r)

Comeback Barning en Tabeling

Barning en Tabeling waren na een spannend duel in drie games te sterk voor het als vierde geplaatste Duitse duo Johanna Goliszewski/Carla Nelte: 17-21, 22-20, 21-19. In de slotgame stonden Barning en Tabeling nog met 15-9 achter, maar via 15-18 en 18-18 sloegen de Nederlanders alsnog toe.

In de halve finales moeten Barning en Tabeling het opnemen tegen het als eerste geplaatste koppel Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl uit Denemarken.

Piek en Arends verder in gemengd dubbel

Eerder op vrijdag kwam Piek al in actie in het gemengd dubbelspel. Met Jacco Arends kwalificeerde ze zich voor de halve eindstrijd. Het als derde geplaatste Nederlandse koppel versloeg het Franse duo Bastian Kersaudy/Léa Palermo met 21-17, 22-20.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl