anp

Het is al ruim een week afzien met het weer en ook morgen heb je echt nog een jas nodig om je tegen kou en regen te beschermen.

Maar april is nog niet voorbij of het wordt beter. Dat is volgens Weerplaza in de loop van morgen al te merken. Zondag, 1 mei, wordt het 10 tot 15 graden met af en toe wat zon. Daarna wordt het wat wisselvalliger, maandag en dinsdag is er kans op buien met daartussen af en toe ook zon.

20 graden op vrijdag

Pas vanaf woensdag lijkt de temperatuur weer langzaam te stijgen. Die dag is het bijna overal droog en zonnig bij een graad of 15. In de tweede helft van de week stijgt de temperatuur naar 14 tot 20 graden op vrijdag.

De laatste tien dagen van april waren zeer koud met winterse buien. De gemiddelde temperatuur in De Bilt was 6,6 graden. "Dat is ruim vier graden lager dan normaal", zegt Weerplaza. "Het is bijna dertig jaar geleden dat april voor het laatst zo koud eindigde."

Over de hele maand genomen was april ook aan de koude kant. De gemiddelde temperatuur in april was 8,7 graden, terwijl dat normaal 9,2 graden is.

STER reclame