NOS
NOS Nieuws

Subsidie voor Rijscholenkiezer was onterecht

De vergelijkingssite Rijscholenkiezer.nl heeft onterecht subsidie gekregen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dat heeft de rechter bepaald.

Concurrent RijschoolRegister.nl had een zaak tegen het ministerie aangespannen, omdat die vond dat er sprake was van oneerlijke concurrentie.

Samenwerking

Rijscholenkiezer werd in 2014 door minister Schultz gelanceerd als onafhankelijke website. Het is een samenwerking tussen haar ministerie, het CBR en enkele brancheorganisaties.

RijschoolRegister zei toen al niet blij te zijn met de concurrent. Volgens eigenaar Joost Aanen was er sprake van plagiaat.

200.000 euro

Volgens RijschoolRegister moet Stichting TeamAlert, dat de website Rijscholenkiezer beheert, het ontvangen subsidiegeld teruggeven. "Dat betekent dat zij zo'n 200.000 euro aan onterechte subsidie moeten terugbetalen", zegt advocaat Alex Meijer.

Stichting TeamAlert gaat nu in overleg het met ministerie van Infrastructuur en Milieu over de uitspraak van de rechter. Het ministerie wil inhoudelijk niet op de zaak reageren en zegt de uitspraak te bestuderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl