ANP
NOS Sport

Twee kwartfinales voor badmintonster Piek op EK

Het was een goede dag voor Selena Piek op het EK badminton in Frankrijk. Zowel in het gemengddubbelspel als het vrouwendubbelspel wist ze de kwartfinales te bereiken. Dat deed ze respectievelijk met Jacco Arends en Eefje Muskens.

Piek en Arends moesten wel hard werken voor de overwinning. In drie games worstelden ze zich langs het Franse koppel Gaetan Mittelheisser en Audrey Fontaine: 17-21, 21-18 en 21-19. In de kwartfinales neemt het Nederlandse duo het opnieuw op tegen een Frans koppel.

Met Muskens had Piek later op de dag veel minder moeite om tot winst te komen. Met 21-14 en 21-10 werd het Hongaarse duo Agnes Korosi en Orsolya Varga gemakkelijk opzij gezet. Muskens en Piek zijn als tweede geplaatst op het EK.

Barning en Tabeling snel klaar

Ook een ander Nederlands vrouwenkoppel wist door te dringen tot de kwartfinales. Samantha Barning en Iris Tabeling overtuigden Vytaute Fomkinaite en Gerda Voitechovskaja uit Litouwen. Na 19 minuten stond de eindstand al op het bord: 21-10, 21-7.

Nick Fransman werd in de derde ronde van het mannenenkelspel uitgeschakeld. Titelfavoriet Jan Jorgensen uit Denemarken was met 21-10, 21-12 te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl