Yasmine M. bij de rechter NOS

Tegen Yasmine M., de moeder van drie dode baby's die werden gevonden in Alkmaar en Heerhugowaard, is vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Omdat er kans is op herhaling vraagt de officier van justitie verder om een proeftijd van tien jaar waarin M. een aantal strenge voorwaarden krijgt opgelegd. 

Zo moet ze wat het Openbaar Ministerie betreft regelmatig haar bloed laten onderzoeken om vast te stellen of ze zwanger is en openheid bieden over haar relaties.

Yasmine M. wordt vervolgd voor doodslag op een van haar kindjes en voor het verbergen van drie babylijkjes. 

Haar advocaat vraagt om vrijspraak van doodslag: volgens hem is niet te bewijzen dat M. het kindje met opzet heeft gedood. M. heeft verklaard dat ze het kindje in bad heeft gevonden, maar dat ze niet meer weet hoe het daar terecht is gekomen.

Speurhond

Een van de lichamen werd vorig jaar oktober gevonden door een speurhond op een zolder in Heerhugowaard, een ander in een schuur in diezelfde plaats. Een derde kindje was al eerder gevonden in een park in Alkmaar. 

Twee van de lichamen waren in zo'n verregaande staat van ontbinding dat niet meer kon worden aangetoond of ze dood ter wereld kwamen of na hun geboorte zijn overleden, al dan niet door toedoen van Yasmine M.

M. zei vandaag tijdens de behandeling van haar zaak voor de rechtbank in Alkmaar bij herhaling dat ze zich niets meer herinnert van de dood van haar kinderen. Dat het haar kinderen zijn staat vast; dat is gebleken uit dna-onderzoek. 

Het Pieter Baan Centrum heeft vastgesteld dat ze op het randje van zwakbegaafd is en emotioneel zeer kwetsbaar.

STER reclame