De wapenstokzak van het nieuwe politie-uniform zorgt ervoor dat de stok in de knie prikt ANP

Het nieuwe politie-uniform, dat in 2014 werd ingevoerd, heeft een zak voor de wapenstok die zo diep is dat agenten er ongelukken door kunnen krijgen. 

De rechtbank in Den Haag geeft een agente gelijk in een zaak die ze had aangespannen omdat ze over haar eigen knuppel was gestruikeld, blijkt uit een publicatie op de website van politievakbond ACP.

De Haagse politievrouw raakte gewond aan haar duim toen ze eind 2014 bij het traplopen struikelde en viel. Ze zei dat dit kwam doordat de wapenstok die aan haar broek hing in haar knieholte terechtkwam.

Prikken

De politieleiding wilde het ongeluk niet als dienstongeval behandelen, omdat traplopen een gewone activiteit is die niet specifiek te maken heeft met politiewerk. De vrouw stapte daarop naar de rechter. Volgens haar prikt de knuppel bij meer collega's in de knie sinds het nieuwe politie-uniform is ingevoerd en zijn daar ook vaker ongelukken mee gebeurd.

De rechtbank in Den Haag geeft de agente gelijk en oordeelt dat de wapenstokzak van het nieuwe uniform te diep is. Daardoor neemt de kans op ongelukken toe.

Aanpassing?

De korpsleiding van de Nationale Politie zegt in het AD dat er twee officiële klachten zijn binnengekomen over dit wapenstokprobleem met het nieuwe uniform. Een commissie onderzoekt of het uniform moet worden aangepast.

STER reclame