SQ Vision

Een man van 18 uit Breda heeft zich bij de politie gemeld als bestuurder van de auto die gistermiddag doorreed na het doodrijden van een 3-jarig jongetje. 

De peuter was op straat aan het spelen toen hij werd aangereden. Volgens de politie werd het jongetje tientallen meters meegesleurd. 

Na een tip vond de politie de auto waarmee het ongeluk is gebeurd. De Renault Mégane stond in een wijk in het oosten van de stad, op een paar kilometer afstand van de plek van de aanrijding. 

Een half uur later meldde de verdachte zich. Dat was ongeveer vijf uur na het ongeluk.

Onvoorzichtig

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk denkt dat de druk zo groot werd, dat de man geen andere kans zag dan zich aan te geven. "Het leeft enorm in Breda, mensen zijn verontwaardigd. En toen we ook de auto nog eens hadden gevonden zal hij hebben gedacht dat het maar beter was om zich te melden."

De verdachte wordt vandaag verhoord. De eerste vraag die de politie beantwoord wil hebben is waarom de verdachte na het ongeluk is doorgereden. Een andere vraag is volgens Van Hooijdonk of de aanrijding aan hem is toe te schrijven. "Heeft hij onvoorzichtig of te hard gereden?"

De politie moet nog onderzoeken of de 18-jarige bestuurder een rijbewijs heeft. 

STER reclame