NOS SportAangepast

Nadine Visser kiest voor zevenkamp in Rio

Atlete Visser kiest voor zevenkamp in Rio

Ze kan net als Dafne Schippers op meerdere onderdelen uit de voeten. Maar ook Nadine Visser moet uiteindelijk een keuze maken. De 21-jarige atlete heeft inmiddels de knoop doorgehakt; Visser zal bij de Olympische Spelen in Rio uitkomen op de zevenkamp.

Bij de Europese kampioenschappen in Amsterdam zal ze uitkomen op de 100 meter horden. Bij beide evenementen wil Visser ook op de estafette uitkomen. Visser had in Rio ook op de 100 meter kunnen uitkomen. Ze heeft al twee keer voldaan aan de limiet.

Visser wil zich nog niet, zoals Schippers inmiddels wel heeft gedaan, gaan specialiseren. "Daar zou ik erg aan moeten wennen, trainen op één onderdeel. Ik wil me nog verder ontwikkelen op de meerkamp. Ik vind de meerkamp heel tof door alle verschillende onderdelen."

Kuitblessure

Visser kampt al een tijdje met een kuitblessure. "Het zit in een gebied waarmee ik moet uitkijken. De afgelopen twee weken heb ik minder kunnen springen. Dat moet ik nu weer opbouwen. Heel blijven is het belangrijkste", zegt ze over haar olympische missie.

In Rio hoopt ze naast de meerkamp ook te schitteren met de estafetteploeg. Vorig jaar maakte ze in Peking deel uit van de formatie die tijdens de wereldkampioenschappen de finale haalde. Die race viel tegen. Het Oranje-kwartet moet zich officieel nog plaatsen voor Rio, maar de ploeg lijkt een kanshebber op eremetaal. "Wie weet", lacht Visser. "Als alles op scherp staat en de wissels goed zijn....."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl