AFP
NOS Wielrennen

UCI schorst 'motormeisje' Van den Driessche zes jaar

De internationale wielerunie heeft de 19-jarige Belgische veldrijdster Femke Van den Driessche voor zes jaar geschorst. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in vanaf 11 oktober 2015, en dat is opmerkelijk.

In januari van dit jaar werd er bij de WK veldrijden een motortje in een van haar fietsen aangetroffen. Het heeft er alle schijn van dat de disciplinaire commissie van de UCI ervan overtuigd is dat de Belgische eerder heeft valsgespeeld en haar daarom van 11 oktober 2015 heeft geschorst.

Europese titel naar Nederland?

Alle uitslagen van Van den Driessche sinds die dag worden geschrapt. Ze raakt daardoor twee titels kwijt: die van Belgisch en Europees kampioene onder 23 jaar. In het laatste geval zou de titel dan naar de Nederlandse Maud Kaptheijns gaan, maar dat wil de Europese wielerbond UEC nog niet bevestigen.

Verder moet Van den Driessche een boete van ruim 18.000 euro betalen en al haar prijzengeld terugstorten.

'Fiets van een vriend'

De Belgische heeft zelf altijd ontkend dat het haar fiets was waar het motortje in gevonden werd, ze claimt dat de fiets van een vriend was.

Van den Driessche zat helemaal stuk in januari

Vorige maand maakte Van den Driessche bekend te stoppen als veldrijdster. Ze heeft zich dan ook niet verdedigd voor de disciplinaire commissie van de UCI.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl