1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Lintjes voor Thom Hoffman, Natasja Froger en mevrouw Woelinga

Na vandaag is Nederland ruim 2700 lintjesdragers rijker. Een dag voor de verjaardag van koning Willem-Alexander kregen in totaal 2755 mensen een koninklijke onderscheiding. De lintjesregen trof ook een aantal bekende Nederlanders.

Thom Hoffman

De 59-jarige acteur en fotograaf maakte in 1981 zijn debuut in de film Luger van Theo van Gogh en speelde in ongeveer vijftig Nederlandse films. Hoffmann was als fotograaf en documentairemaker betrokken bij de stichting War Child. Sinds 2015 is hij Cultural Professor aan de TU Delft.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan reikte de onderscheiding aan Hoffman uit in de Nieuwe Kerk.

De eerste lintjes druppelen binnen

Natasja Froger

Ook Natasja Froger kreeg een lintje. De presentatrice is sinds 2000 actief als ambassadrice van Orange Babies. Froger werft fondsen voor de stichting die zwangere vrouwen met hiv in Afrika helpt.

Daarnaast zet ze zich in voor de Vereniging van Voedselbanken Nederland en de stichting Heppie.

12 van de 22 lintjes in Alkmaar voor vrouw

Loretta Schrijver

Schrijver is sinds 1989 tv-presentatrice voor diverse omroepen en programma's. Daarnaast zet ze zich in voor natuur en milieu. Schrijver is sinds 1992 betrokken bij stichting AAP, die uitheemse dieren opvangt in Nederland.

Ze zet zich ook in voor het Wereld Natuur Fonds en Piepvandaag.nl.

ANP
Kranenborg ontving het lintje uit handen van staatssecretaris Van Dam

Robert Kranenborg

Ook topkok Robert Kranenborg ontving vandaag een lintje. Hij zet zich in voor leerlingen met leerproblemen op zijn eigen Robert Kranenborg Academy. Daar worden jongeren opgeleid tot kok. Kranenborg zet zich ook in voor duurzaam en natuurvriendelijk eten.

Hij kreeg het lintje uit handen van staatssecretaris van Economische Zaken Van Dam (PvdA).

Govert van Brakel

De radio-presentator is al veertig jaar betrokken bij de publieke omroep. Hij werkte voor programma's als Met het oog op morgen, Langs de Lijn en het Radio 1-journaal. Van Brakel was ook gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam.

Van Brakel is nu nog actief als presentator van De Perstribune van Omroep Max.

Sytse Buwalda

Buwalda is sinds 1985 countertenor en daarnaast cultureel ondernemer, producent, acteur en muziekdocent. Hij heeft ongeveer 140 cd-opnamen op zijn naam staan met verschillende nummer 1-noteringen in de klassieke top 10.

Hij brengt allerlei muziekstijlen bijeen en zet zich in voor muziekeducatie.

De oudste Nederlander die een lintje kreeg is de 97-jarige mevrouw Woelinga-Rodbard uit Uithoorn. De jongste was dit jaar mevrouw Willemstijn (36) uit Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl