Chris Froome
NOS Wielrennen

Romandië van start met Froome, Quintana én Dumoulin

Chris Froome, Nairo Quintana, Richie Porte. Qua deelnemersveld heeft de Ronde van Romandië helemaal niets te klagen. Ook Tom Dumoulin staat aan de start van de WorldTour-koers, die vandaag in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds van start gaat met een tijdrit van amper 4 kilometer.

De rondgang staat te boek als ideale voorbereidingswedstrijd voor de Giro d'Italia. Zo wil Dumoulin zijn benen testen met het oog op de Giro-start in Apeldoorn op 6 mei. Ook Rafal Majka en Rigoberto Uran staan met dat doel aan de start.

Voor renners als Froome, vorig jaar derde achter Ilnoer Zakarin en Simon Spilak, en ook Quintana past de wedstrijd weer perfect in hun voorbereiding richting Tour de France.

Podium 2015: winnaar Ilnur Zakarin (m) tussen Chris Froome (l) en Simon Spilak (r)

Naast Dumoulin stappen ook Wilco Kelderman en Bauke Mollema op. Kelderman is kopman van Lotto-Jumbo. Hij werd drie jaar geleden vijfde en schreef toen het jongerenklassement op zijn naam. "Het parcours ligt me goed, met twee tijdritten erin", aldus Kelderman. "Wilco moet in staat worden geacht een goede proloog te rijden en zich tijdens de bergritten in het wiel van de favorieten te nestelen'', meent ploegleider Frans Maassen.

Mollema gaat voor goed klassement

Mollema kende een goede aanloop. "Ik heb er zin in. Ik heb deze bewust aan mijn programma toegevoegd, de Waalse Pijl geschrapt, omdat ik denk dat dit een hele goede voorbereiding is op de zomer. Er zitten twee tijdritten in, twee aankomsten bergop. Ik voel me goed, ik wil een mooi klassement rijden. Wat dat is? Dat gaan we zien."

Mollema staat er goed voor na 'Luik'

Podium laatste tien edities

2015Ilnoer ZakarinSimon SpilakChris Froome
2014Chris FroomeSimon SpilakRui Costa
2013Chris FroomeSimon SpilakRui Costa
2012Bradley WigginsAndrew TalanskyRui Costa
2011Cadel EvansTony MartinAleksander Vinokoerov
2010Simon SpilakDenis MentsjovMichael Rogers
2009Roman KreuzigerVladimir Karpets Rein Taaramae
2008Andreas KlödenRoman KreuzigerMarco Pinotti
2007Thomas DekkerPaolo SavoldelliAndrej Kasjetskin
2006Cadel EvansAlberto ContadorAlejandro Valverde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl