Acteur Thom Hoffman krijgt een onderscheiding van burgemeester Van der Laan in de Nieuwe Kerk
NOS Nieuws

De eerste lintjes druppelen binnen

In aanloop naar de verjaardag van koning Willem-Alexander worden vandaag weer duizenden lintjes uitgereikt. Onder anderen acteur Thom Hoffman en presentatrice Loretta Schrijver ontvingen al een onderscheiding.

Hoffman kreeg zijn lintje van burgemeester Van der Laan in de Nieuwe Kerk in Amsterdam vanwege zijn werk als acteur, regisseur, documentairemaker en fotograaf. Schrijver kreeg het lintje uitgereikt tijdens de uitzending van het RTL-programma Koffietijd, omdat ze zich inzet voor onder meer de natuur en het milieu.

Ook Natasja Froger kreeg een lintje. Zij werd onderscheiden in het gemeentehuis van Blaricum. Froger zet zich onder meer in voor de stichting Orange Babies, de voedselbank en de stichting Heppie.

De eerste lintjes druppelen binnen

Er worden vandaag ruim 2700 lintjes uitgereikt. Daarvan is bijna 65 procent bestemd voor mannen. De volledige lijst volgt later vandaag.

Het aantal lintjes is sinds 2010 gedaald. Vorig jaar kregen 2838 personen een lintje, in 2014 waren dat er 3155. Iedereen kan een lintje aanvragen voor iemand die iets speciaal heeft betekend voor de Nederlandse samenleving.

Een koninklijke onderscheiding voor hun verdiensten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl