NOS Voetbal

'Hattrick hero' Castelen bloeit op in Australië

'Hattrick hero' Castelen maakt drie goals in play-offs

Romeo Castelen staat dezer dagen in Australië in het middelpunt van de belangstelling. Het Australische voetbal is tijdens de apotheose van de competitie in de ban van de 32-jarige oud-speler van ADO Den Haag, Feyenoord en RKC Waalwijk, die afgelopen weekend met drie goals een hoofdrol vervulde in de halve finales van de play-offs.

In de zomer van 2014 besloot Castelen te kiezen voor een avontuur in Australië en hij werd vastgelegd door Western Sydney Wanderers. Met zijn club bereikte hij ten koste van Brisbane Roar, waar oud-FC Utrecht-speler Tommy Oar inviel, de eindstrijd om de landstitel.

3-0 achterstand

De wedstrijd kende een opmerkelijk scoreverloop. Mede door een penalty en een eigen doelpunt keek de club van Castelen al na 23 minuten tegen een 3-0 achterstand aan.

In ruim een half uur tijd was Castelen, die in 2004 onder Marco van Basten debuteerde voor Oranje, drie keer trefzeker en na een uur was de stand 4-3 in het voordeel van Sydney. Het werd echter nog 4-4 en in de extra tijd maakte Dario Vidosic de winnende treffer.

Romeo Castelen in 2007 na een doelpunt voor Feyenoord

Sfeer

"Je kan het vergelijken met een grote wedstrijd in Europa", zei Castelen. "Alleen jammer dat het stadion een beetje klein was. Maar de sfeer voelde vandaag aan alsof er vijftigduizend man zaten."

In tegenstelling tot Castelen lukte het trainer John van 't Schip niet de eindstrijd te bereiken. Van 't Schip verloor met Melbourne City FC met 4-1 van Adelaide United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl