Het verkeer heeft in het hele land last van winterse buien. Het KNMI heeft vanwege de hagelbuien, natte sneeuw en harde windstoten code geel afgegeven. Dat betekent dat weggebruikers extra moeten opletten, omdat het glad kan zijn.

Vooral in Noord- en Noordoost-Nederland, Brabant en Gelderland vallen winterse buien. Aan de zuidwestkust kunnen zware windstoten van zo'n 90 kilometer per uur voorkomen.

De A28 tussen Hoogeveen en Groningen was vanochtend vroeg helemaal wit en ook in Utrecht viel veel hagel en natte sneeuw.

Volgens NOS-weerman Marco Verhoef is op de weerradar een mooie krul te zien boven Nederland. Precies in die krul ligt het lage drukgebied dat dit winterse weer veroorzaakt en dat bevindt zich boven het oosten van het land.

In de loop van de dag zal de wind iets afnemen en aan het eind van de middag zijn er ook minder buien, maar er blijven geregeld winterse buien overtrekken. Ook komende nacht zullen de temperaturen dalen tot rond het vriespunt.

Voor zover bekend heeft het winterse weer niet tot ernstige verkeersongelukken geleid. Vanwege de meivakantie is het ook rustiger op de weg.

'Winterse palet' 

Ook morgen, Koningsdag, blijft het flink koud: de gevoelstemperatuur is maar een graad of 3, is de verwachting. Ook staat er morgen een stevige wind. Verhoef raadt iedereen aan om wat diks aan te treken. "Haal het hele winterse palet maar tevoorschijn."

STER reclame