'Etalagecoureur' beste sportboek van het jaar

time icon
WeekvanhetSportboek
@Week_Sportboek
Een trotse Peter Ouwerkerk met de welverdiende Nico Scheepmaker Beker. https://t.co/CIjfXg89UT
3 jaar geleden

Wielerjournalist Peter Ouwerkerk heeft de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar gewonnen. Hij kreeg de vakprijs voor zijn boek Etalagecoureur, over Roy Schuiten (1950-2006).

De jury, onder leiding van oud-politicus Ad Melkert, roemde het boek over het leven van de wielrenner, die in de jaren 70 en 80 actief was. "Bij het grote publiek is hij geen bekende renner, maar deze prachtig geschreven biografie levert een fascinerend portret op, duizelingwekkend gedetailleerd en boeiend", schrijft de jury in het juryrapport.

Voetbal International

De publieksprijs ging naar Topshow, van Michel van Egmond en Jan Hillenius. Het boek gaat over het tv-programma Voetbal International en geeft een kijkje achter de schermen.

Het is de tweede keer op rij dat Michel van Egmond in de prijzen valt. Vorig jaar won hij zowel de publieks- als de juryprijs voor zijn bestseller Kieft.

Nico Scheepmaker

De Nico Scheepmaker Beker wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt. De prijs is vernoemd naar sportjournalist Nico Scheepmaker, die in 1990 overleed.

STER Reclame