De tafel van het Sportforum van 25 april met v.l.n.r. Thomas Dekker, Hans Klippus en Rypke Bakker
NOS Sport

Thomas Dekker: Poels is altijd een winnaar geweest

Volgens Thomas Dekker is Wout Poels altijd al een winnaar geweest. Maar had Dekker gedacht dat Poels Luik-Bastenaken-Luik ging winnen? Nee, dat niet. Dekker doet zijn uitspraken in het wekelijkse Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Voormalig profrenner Thomas Dekker zag in de Waalse Pijl al dat de 28-jarige Poels in goeden doen was. "Daar werd hij vierde, maar stak Alejandro Valverde er met kop en schouders bovenuit. Maar dan zie je het weerbericht en dan weet je dat het zondag slecht weer wordt. Daar zijn Spanjaarden over het algemeen toch iets minder in. Maar ik had niet gedacht dat Wout zou winnen. Een geweldige prestatie."

De 31-jarige Dekker heeft nog in het peloton gereden met Poels. "Ik wist wel dat er veel inzat, maar een monument winnen is een ander verhaal. Net als dat het een ander verhaal is dat hij over tien jaar tien van zulke koersen gewonnen zou hebben. Maar deze pakken ze hem niet meer af."

Vijfde van het jaar voor Poels

"Dit was al zijn vijfde overwinning van het jaar", weet Dekker. "Dat vergeten mensen een beetje. Hoeveel Nederlanders hebben dat ooit gedaan, behalve sprinters? En het is pas eind april."

Gaat de rol van Poels in Team Sky veranderen nu hij een klassieker heeft gewonnen?

Dekker: "In heel veel ploegen zou dat zeker veranderen, maar bij Sky zijn er al zo veel kopmannen en is de hiërarchie duidelijk aanwezig. Zolang Chris Froome daar rijdt, gaat het moeilijk worden voor Wout om daar tussen te komen. Als hij het nastreeft om een klassement in de Tour te rijden moet hij heel veel geduld hebben of weggaan."

Ook de rol van Martin van Geel bij kersvers bekerwinnaar Feyenoord wordt besproken. Heeft de technisch directeur van de Rotterdammers goed werk geleverd? Voor de camera van de NOS liet hij in ieder geval weten nooit te hebben getwijfeld over zijn toekomst bij Feyenoord.

Rypke Bakker, voetbaljournalist van NUsport, is kritisch. "Dit was het eerste seizoen dat Van Geel geld beschikbaar had voor aankopen. Feyenoord haalt Marko Vejinovic, PSV haalt Davy Pröpper. Dat is het verschil. In de winterstop haalt Van Geel Renato Tapia van FC Twente. We zijn hem bijna alweer vergeten."

'Een diehard-fan krijgt van Van Geel jeuk'

Hans Klippus: "Hij heeft de schijn tegen. Iedereen is tegen hem, omdat het een kille man is."

Dekker: "Bij hem heb je niet het gevoel van een echte Feyenoorder, een warm iemand die uitstraalt waar de club voor staat. Een diehard-fan krijgt van Van Geel een beetje jeuk, denk ik. Maar hij is een makkelijke zondebok. Ik denk niet dat iemand het beter had kunnen doen dan hij."

Klippus: "Bij Feyenoord had Hakim Ziyech de gevierde man kunnen zijn."

Bakker: "Dat zou fantastisch zijn geweest."

Klippus: "Hoeveel punten zou dat hebben gescheeld?"

Bakker: "FC Twente zonder Ziyech scheelt denk ik twintig punten. Dus Feyenoord met Ziyech..."

Overigens had Feyenoord met twintig punten meer ook op de derde plaats in de eredivisie gestaan. Dan had de ploeg op 77 punten gestaan, eentje minder dan Ajax en PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl