Tom Brady moet vier duels toekijken
NOS Sport

Brady alsnog geschorst voor Deflategate

De National Football League heeft Tom Brady, quarterback van New England Patriots, alsnog voor vier duels geschorst voor zijn aandeel in Deflategate.

Het schandaal rond de te zachte ballen op weg naar de Super Bowl van 2015, de finale van het American Football-seizoen, leverde Brady een schorsing op van vier duels. Een beroep van Brady werd afgewezen, maar nadat de spelersvakbond NFLPA de zaak had aangekaart bij een rechter werd de schorsing toch opgeheven.

De federale rechtbank heeft dat besluit nu echter herroepen. De rechter oordeelt dat NFL-baas Roger Goodell bij het opleggen van de schorsing heeft gehandeld in overeenstemming met de bepalingen in de cao van de NFL-spelers.

Tom Brady na het winnen van de Super Bowl in 2015

Brady wist van zachte ballen

De NFL startte een onderzoek toen bleek dat bij het duel tussen New England Patriots en Indianapolis Colts in januari 2015 elf van de twaalf ballen te zacht waren. Twee materiaalmannen waren verantwoordelijk voor het laten ontsnappen van de lucht uit de ballen.

Uit onderzoek van de NFL bleek dat Brady op de hoogte moet zijn geweest van het gesjoemel. Hij had kennelijk profijt van de zachtere ballen, die meer grip bieden en trager door de lucht vliegen.

New England won het duel met 45-7 en plaatste zich daarmee voor de Super Bowl, die het team ook winnend afsloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl