De tunnel met de schilderingen gemaakt door Studio Giftig. ANP

De Britse komiek John Cleese heeft vanochtend in Eindhoven een fiets- en wandeltunnel geopend. De muurschilderingen in de tunnel staan in het teken van de beroemde Monty Python-sketch met de 'silly walks' en is onder meer voorzien van beeltenissen van de beroemde Brit. 

In de beroemde sketch uit 1970 speelt Cleese een ambtenaar van het ministerie van Rare Loopjes. Met tas, paraplu en bolhoed maakt bij de meest vreemde bewegingen.

John Cleese, lopend op pantoffels, stond te kijken van de grote opkomst in Eindhoven. Hij vroeg zich af of alle bewoners van Eindhoven in de tunnel stonden. "Hebben jullie echt niets beter te doen vandaag?" 

Hoewel de aanwezigen in Eindhoven misschien gehoopt hadden op een demonstratie door Cleese zelf, bleef die uit. Omroep Brabant schrijft dat de Britse komiek alleen naar Eindhoven wilde komen onder de voorwaarde dat hij de rare loopjes niet hoefde te vertonen. Daarvoor is hij te stijf en stram geworden.

De tunnel met de afbeeldingen van de rare loopjes is onderdeel van een project van de gemeente Eindhoven. De stad wil met spontane en soms wat gekke projecten de openbare ruimte leuker en daarmee leefbaarder maken. 

STER reclame