NOS Nieuws

Ongelukken op A32 bij Heerenveen na zware hagelbui

Spekgladde wegen door hagel in Friesland

De A32 is tussen Heerenveen en Leeuwarden ter hoogte van Grouw in beide richtingen afgesloten geweest in verband met ongelukken. Die ontstonden nadat de weg spekglad was geworden door een zeer zware hagelbui.

Ook elders in Friesland zijn daardoor ongelukken gebeurd. Zo was het raak op de A31 tussen de Afsluitdijk en Leeuwarden. Daar gleden meerdere auto's van de weg. Dat was volgens de VID ook het geval op de A7. In totaal waren er tientallen aanrijdingen in de regio.

De politie schat het totale aantal gewonden op vijf tot tien. Een aantal mensen moest voor onder meer nekklachten voor controle naar het ziekenhuis.

De A32 ging rond 17:00 uur weer open. Het verkeer werd door blokrijden weer op gang gebracht. Daarbij rijdt een politieauto met constante snelheid voorop, zodat er geen nieuwe files ontstaan.

Janne-Rins twittert dat de hagelbui gepaard ging met onweer en 45 minuten duurde. Anderen zagen ook sneeuw en meldden dat de snelweg in een ijsbaan veranderde.

Bij Harlingen zijn waterhozen gezien. "Dat past bij deze onstabiele weersomstandigheden", zegt NOS-weerman Gerrit Hiemstra. "Maar die hebben op zich niets te maken met de hagel die bij Grouw terechtkwam."

Het verkeer wordt omgeleid. Volgens de ANWB trekt de hagelbui naar het oosten weg in de richting van Assen. Op buienradar.nl is te zien dat hij afzwakt.

  • Camjomedia
    Ongelukken op spekgladde A32
  • CAMJO media
  • CAMJO media

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl