Rio de Janeiro
NOS Sport

Studio Olympia: nog 102 dagen tot Rio

Met nog ruim drie maanden te gaan tot de start van de Olympische Spelen en nog iets langer tot de start van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro blikt de NOS in Studio Olympia elke week vooruit op de twee evenementen.

Er is aandacht voor de olympische kwalificatietoernooien, de concurrenten van de Nederlandse sporters en olympisch nieuws. Kortom, alles draait om Rio de Janeiro.

Olympisch succes mogelijk op estafette

De Nederlandse estafetteploegen hebben zich nog niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Zestien landen mogen zowel bij de mannen als vrouwen in Rio de Janeiro aantreden op de 4x100 meter.

De topacht van de laatste WK estafette in 2015 is al zeker van deelname aan de Spelen en de resterende acht startbewijzen worden vergeven op basis van de gemiddelde tijd over de twee beste races per team. De deadline voor kwalificatie is 15 juli.

Onder supervisie van topcoach Rana Reider wordt in Florida hard gewerkt om later dit seizoen olympische kwalificatie veilig te stellen. "Een medaille op de Spelen is zeker mogelijk."

Nederlandse sprinters werken aan homogene, snelle estafetteploeg

Het is ruim tachtig jaar geleden dat Nederland een gouden medaille won bij het zeilen. In een boot dan welteverstaan. Op de surfplank was er nog wel succes: Stephan van den Berg (1984) en Dorian van Rijsselberghe (2012) behaalden beiden een gouden plak.

Grootste kanshebber op een gouden medaille in de baai van Rio de Janeiro is zeilster Marit Bouwmeester, in de Laser Radial. De 27-jarige zeilster, die zilver won op de Spelen in 2012, is al jaren een dominante factor in die klasse. Maar tijdens het WK Mexico lukte het afgelopen week niet.

Marit Bouwmeester gebrand op revanche in Rio

In de schaduw van de succesvolle turnmannen presteerden ook de zusjes Sanne en Lieke Wevers uitstekend afgelopen week. Bij het testevent in Rio de Janeiro mochten de turnsters alvast meedoen om ervaring op te doen voor de Olympische Spelen.

Dat 'ervaring opdoen' leidde uiteindelijk tot twee medailles: goud voor Sanne Wevers en brons voor Lieke Wevers op het onderdeel balk.

Zusjes Wevers op dreef op testevent Rio

De paralympische atleten moeten nog iets langer wachten op hun Spelen. In september 2016 begint het olympisch toernooi voor hen.

In Studio Olympia stellen de Nederlandse deelnemers zich voor. Deze week: de rolstoelbasketbalsters.

Even voorstellen: de rolstoelbasketbalsters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl