De vermiste studente Sophia Koetsier
NOS Nieuws

Nederlands zoekteam naar Uganda om vermiste studente

Een Nederlands opsporingsteam vertrekt morgen naar Uganda om te zoeken naar de sinds oktober vermiste studente Sophia Koetsier. De ouders van de 22-jarige vrouw zamelden geld in om onderzoek te doen op de plek waar ze verdween.

De bedoeling is dat er wordt gezocht in gebieden waar de lokale autoriteiten nog niet hebben gekeken. Forensisch patholoog Frank van de Goot bevestigt berichtgeving hierover in NRC. "Voor Ugandese begrippen is er goed naar Sophia gezocht, maar ze zijn er wel snel van uitgegaan dat ze in het water is gevallen en daardoor zijn andere scenario's niet goed bekeken."

Trektocht

Sophia Koetsier had acht weken stage gelopen in Kampala. Ze verdween tijdens een trektocht langs de rivier de Nijl. De politie vermoedde dat ze in de rivier is gevallen en het slachtoffer is geworden van wilde dieren. Er is destijds gezocht door de Ugandese politie en door Nederlandse politiemensen.

"De ouders van Sophia weten nog steeds niks en ze hebben veel vragen. Ze houden zich eraan vast dat hun dochter misschien zelfs nog leeft", aldus Van de Goot. Met dit nieuwe onderzoek hopen ze alle mogelijke scenario's tegen het licht te houden en zo te kunnen achterhalen wat er mogelijk gebeurd is.

Het team dat naar Uganda gaat is hetzelfde team dat in Panama zocht naar de verdwenen vriendinnen Kris en Lisanne. De ouders van Sophia hebben de afgelopen maanden geld ingezameld om het team naar Uganda te sturen.

Van de Goot vertelt dat er deze week wordt gesproken met de lokale autoriteiten en de ambassade. Ook wordt er een basiskamp ingericht zodat er zo snel mogelijk kan worden begonnen met het echte onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl