NOS Nieuws

Dit was het weekend: dronken patiënten en bekervoetbal

Voor als je iets anders te doen had dan nieuws volgen, hebben wij het belangrijkste nieuws van dit weekend op een rijtje gezet.

Zaterdag...

Steunhart net zo goed als donorhart

Goed nieuws voor hartpatiënten die wachten op een harttransplantatie. Onderzoek van het UMC Utrecht toont aan dat een mechanisch steunhart net zo goed werkt als een donorhart. Een steunhart is een elektrisch aangedreven pomp die in het lichaam wordt geïmplanteerd. Van de 189 mensen die zo'n steunhart kregen, was na vijf jaar ruim twee derde nog in leven. Dat is net zo veel als na een harttransplantatie.

'Er was geen ander hart beschikbaar'

Artsen zijn dronken patiënten zat

Artsen van de spoedeisende hulp worden gek van dronken patiënten op uitgaansavonden. Ze plassen of geven over in de behandelkamer, lopen soms bij onderzoeken van andere patiënten naar binnen en vallen andere mensen lastig. De artsen willen dat er maatregelen worden genomen.

Veiligheid bij obstacle runs

Obstacle runs, hardloopwedstrijden met obstakels op het parcours, worden steeds populairder. Maar niet altijd is er oog voor de veiligheid, waardoor er ongelukken gebeuren. De bond van obstacle runs wil de veiligheid verbeteren en hield gisteren voor het eerst een controle voor een wedstrijd, en dat was maar goed ook.

Veiligheidsinspecteur valt van hindernis

Zondag...

Columniste Umar gearresteerd in Turkije

Metro-columniste Ebru Umar werd gisteravond opgepakt door de Turkse politie. Aanleiding zijn berichten die zij op Twitter plaatste met kritiek op de Turkse president Erdogan. Umar is vanmiddag weer vrijgelaten, maar ze mag het land voorlopig niet verlaten.

Feyenoord wint KNVB-beker

De Rotterdammers versloegen FC Utrecht met 2-1. Het is de twaalfde keer dat Feyenoord de beker wint. Als bekerwinnaar heeft Feyenoord zich voor volgend seizoen verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.

Prince gecremeerd

His Royal Badness is in besloten kring gecremeerd. De popartiest overleed afgelopen week op 57-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is nog onbekend. Waarschijnlijk duurt het nog weken voor er iets meer over duidelijk wordt.

Honderden fans aanwezig bij Paisley Park

Wout Poels wint Luik-Bastenaken-Luik

Voor het eerst in 28 jaar heeft een Nederlander weer Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. Wout Poels kwam na een spannende finale als eerste over de streep. Hij is daarmee de vierde Nederlander die de wielerklassieker wint, na Ab Geldermans (1960), Steven Rooks (1983) en Adrie van der Poel (1988).

Wout Poels wint Luik-Bastenaken-Luik

Verder komende week...

KNVB-bekerwinnaar Feyenoord wordt maandagochtend gehuldigd bij het stadhuis in Rotterdam.

Op 26 april 1986 gebeurde de kernramp bij Tsjernobyl. Maandag en dinsdag wordt er op verschillende plekken bij stilgestaan.

De rechtbank doet dinsdag uitspraak in de Valkenburgse zedenzaak. Drie mannen worden verdacht van het hebben van betaalde seks met een minderjarig meisje. Het OM heeft gevangenisstraffen geëist tussen acht maanden en een jaar.

Woensdag is het Koningsdag. Koning Willem-Alexander en zijn familie brengen dit jaar een bezoek aan Zwolle.

Op zondag speelt PSV zijn laatste wedstrijd in het shirt van Philips. De elektronicagigant stopt als hoofdsponsor van de club uit Eindhoven. Het is het einde van een tijdperk. Philips stond sinds het seizoen 1982-1983, toen shirtsponsoring in Nederland werd toegestaan, op de shirts van PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl