OrangePictures
NOS Wielrennen

Vos hard onderuit, maar loopt alweer

Marianne Vos is kort na haar rentree op het hoogste niveau hard onderuit gegaan in de finale van de Belgische koers Dwars door de Westhoek. Een valpartij zonder ernstige gevolgen, zo lijkt het op het eerste gezicht. Vos heeft niets gebroken, alleen wat beurse plekken op haar heup, elleboog en schouder.

Terwijl Vos naar de streep sprintte, verloor ze de controle over haar fiets waarna ze de hekken in reed. "Het was mijn eigen schuld. Het doet een beetje pijn, maar daar kom ik wel weer overheen", laat Vos weten via Twitter.

"Misschien dat we later vandaag of volgende week nog naar het ziekenhuis gaan ter controle. Ze heeft een paar flinke kneuzingen, maar ze is alweer op de been", zegt Sierk Jan De Haan, ploegleider bij Rabo-Liv.

Klinkers

Vos leek in de finale naar een podiumplaats te kunnen sprinten, maar zover kwam het niet. De Haan: "Het is best een gevaarlijke aankomst. Er wordt gesprint op klinkers en niet op asfalt. Vos zat goed gepositioneerd. Ook ploeggenoten Anna van der Breggen en Thalita de Jong zaten er nog bij."

Uiteindelijk ging de zege in Dwars door de Westhoek naar de Luxemburgse Christine Majerus van Boels-Dolmans.

Net terug

Woensdag maakte Vos na tien maanden afwezigheid haar rentree op het hoogste niveau in de Waalse Pijl. De tweevoudig olympisch kampioene had lang last van blessures en overtraindheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl