Michel Mulder
NOS Schaatsen

Michel Mulder breekt met coach Van Velde

Michel Mulder heeft besloten de schaatsploeg van Gerard van Velde te verlaten. Hij kiest voor een samenwerking met zijn skeelercoach Desly Hill.

"De afgelopen jaren heb ik met veel plezier geschaatst bij iSkate (de stichting waar de ploeg van Van Velde onder valt, red.), met als hoogtepunt olympisch goud in Sotsji", aldus Michel Mulder in een verklaring. "Ik ben Gerard van Velde en iSkate dankbaar dat ze me altijd gesteund hebben in mijn ambitie.”

Onzeker avontuur

Met Desly Hill begint Michel Mulder ogenschijnlijk aan een onzeker avontuur. Hill was het voorbije seizoen coach van Team Stressless, maar die sponsor gaf onlangs te kennen niet verder te zullen gaan in het schaatsen. Hill en Mulder, die elkaar kennen vanuit het inline-skaten, zullen daarom op zoek moeten naar een nieuwe geldschieter.

De ploeg van Van Velde raakte recent eveneens de hoofdsponsor (Beslist.nl) kwijt, maar vond vrijwel meteen een nieuwe geldschieter. Onder sponsorvlag van Plantina vormt zijn team, samen met de oude formatie van de coaches Gianni Romme en Marianne Timmer, een geheel nieuwe ploeg op het ijs.

Broer Ronald Mulder blijft coach Van Velde wel trouw. Tot en met de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018 blijft hij schaatsen bij iSkate en Plantina. Hij tekende afgelopen zaterdag een nieuw contract.

"Het was leuk om samen met Michel op het ijs te staan", aldus Ronald Mulder. "Ik wil verder bouwen met Van Velde en alle talentvolle jonge sprinters in ons team. Er staat een heel talentvol team waarmee ik naar Pyeongchang wil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl