Prince op bezoek bij Golden State Warriors
NOS Sport

Nu zal Prince nooit weten wie de NBA play-offs wint

De gisteren overleden Prince was een groot liefhebber van basketbal, een sport die hij in zijn jeugd fanatiek beoefende. Vorige maand bezocht hij nog de NBA-wedstrijd tussen Golden State Warriors en Oklahoma City Thunder.

Vlak voor aanvang van dat duel, tussen twee van de beste team ter wereld, kwam de muzikant met blinkende wandelstok en leren handschoenen de zaal binnen. Hij kreeg direct een staande ovatie.

  • EPA
    Prince bezoekt in maart samen met model Damaris Lewis een NBA-wedstrijd van Golden State Warriors
  • EPA
    Prince bezoekt in maart samen met model Damaris Lewis een NBA-wedstrijd van Golden State Warriors
  • EPA
    Prince bezoekt in maart samen met model Damaris Lewis een NBA-wedstrijd van Golden State Warriors

Hij werd vergezeld door topmodel Damaris Lewis. Zij zei in 2014 in een interview met GQ Magazine: "Hij is een basketbalfan. Een van de dingen die we het liefst samen doen, is basketbal kijken. Zeker tijdens de play-offs."

In het stadion van de Warriors, die afgelopen nacht hun eerste nederlaag leden in de NBA play-offs, droeg Prince vorige maand tijdens een concert een nummer op aan Stephen Curry, sterspeler van Golden State.

Bryant Junior High

Tijdens zijn schooltijd in Minneapolis zat Prince in het basketbalteam van Bryant Junior High. Zijn coach destijds, Richard Robinson, weet het nog goed, zo vertelde hij onlangs aan de krant Star Tribune.

"Prince was een goede speler. Een spelverdeler van 1,58 meter met een fijne balbehandeling en een goed schot. Maar we hadden zo'n goed team, dat hij niet vaak startte. Daar was hij niet blij mee en dat liet hij keer op keer weten."

Een foto van Prince en zijn basketbalteam op Bryant Junior High

Minneapolis is de grootste stad van Minnesota, dat twee basketbalploegen heeft waar Prince fan van was: de Timberwolves in de NBA en de Lynx in de WNBA (vrouwen).

Toen de Lynx-vrouwen vorig jaar kampioen werden kon eigenaar Glen Taylor zijn speelsters een privéconcert van Prince cadeau doen.

Prince was dus gek op de NBA, maar de NBA ook op Prince. Zo deed LeBron James hem vorig jaar na tijdens het Halloweenfeest van Cleveland Cavaliers.

En toen vannacht de wedstrijden voor de NBA play-offs begonnen, stond het populaire tv-programma Inside the NBA, met Shaquille O'Neal en Charles Barkley, uitgebreid stil bij het overlijden van Prince.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Met het overlijden van Prince verliest de basketbalwereld dus een groot fan. Uitgerekend tijdens de play-offs...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl