'Alexia wil er volgende week zelf graag bij zijn'

Prinses Alexia is volgende week aanwezig bij de viering van Koningsdag in Zwolle. "We gaan proberen haar zo veel mogelijk mee te laten doen", zegt koning Willem-Alexander in gesprek met het NOS Jeugdjournaal. "Ze wil zelf heel graag."

Prinses Alexia brak haar bovenbeen tijdens het wintersporten in Lech in februari. Haar deelname aan Koningsdag was daardoor onzeker. 

Koningsspelen

Het NOS Jeugdjournaal sprak koning Willem-Alexander na de opening van de Koningsspelen. De school van zijn jongste dochters, Alexia en Ariane, doet ook mee aan de sportdag. 

Op de school van Alexia en Ariane wordt een sponsorloop gehouden. Verder gaan de kinderen, net als andere deelnemers aan de Koningsspelen, dansen op het themanummer Hupsakee van Kinderen voor Kinderen. Daarnaast zijn er veel teamsporten. "Zo leren ze elkaar beter kennen", zegt koning Willem-Alexander. 

Alexia danst 

Prinses Alexia kan vanwege haar gebroken been niet meedoen aan alle onderdelen. "Maar heel veel kan ze wel. Ze gaat zeker dansen, dat heeft ze voor ons gisteren ook al gedaan", zegt koningin Máxima.

Alexia heeft daarnaast een speciale rol gekregen op haar school. Ze mag verslaggever voor de Koningsspelen van haar school zijn. 

STER reclame