Alberto Contador ANP

Contador: ik ben in bloedvorm en kan de Tour winnen

time icon

"Ik start alleen in de Tour met het doel mee te strijden om de eindzege." Alberto Contador windt er in een gesprek met Sporza geen doekjes om. De Spaanse renner is ervan overtuigd dat hij aanspraak maakt op de titel van de Tour de France. Contador zegt keihard getraind te hebben en in bloedvorm te steken. 

Mechanische doping

De recente ophef rond het gebruik van motortjes in wielerwedstrijden laat Contador niet koud. Hij vindt het onvoorstelbaar dat wielrenners zich schuldig maken aan mechanische doping. Zelf werd hij in 2010 geschorst omdat hij zich aan het verboden middel clenbuterol had vergrepen.

"Ik kan me niet voorstellen dat een wielrenner van het hoogste niveau zo gek is om met een motortje te gaan rijden. Zeker niet in topwedstrijden. Als je met een motortje rijdt, wordt je meteen ontdekt. Mijn fiets werd al in 2010 gecontroleerd. Als iemand toch een motortje gebruikt, moet diegene uit de competitie gezet worden. Die renner moet een levenslange schorsing krijgen." 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Contador: levenslange schorsing voor mechanische doping
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Spaanse renner hoeft de mechanische doping zelf in ieder geval niet aan te spreken. "Ik ben fitter dan ooit en heb me mentaal nog nooit zo goed gevoeld. Als ik zou denken dat ik de Tour niet meer kan winnen, zou ik niet de motivatie hebben gehad zo hard te trainen." Hoewel El Pistolero had aangekondigd na dit seizoen te stoppen, heeft hij besloten de wielerwereld voorlopig nog niet achter zich te laten.

"Ik geniet van de wedstrijden en van mijn passie. Wielrennen neemt het grootste deel van mijn tijd in waardoor ik andere dingen niet kan doen. Maar daar heb ik tijd voor na mijn carrière. Nu geniet ik nog iedere dag van ieder moment op de fiets. Als ik stop met koersen, moet ik dat allemaal achter me laten." 

Alberto Contador
@albertocontador
Me encanta mi oficina!I love my office! #vueltaaltrabajo #backtowork #mipasion
3 jaar geleden

Ondertussen is Contador druk bezig met het in de steigers zetten van een eigen wielerploeg. Hij is met verschillende sponsoren in gesprek om de financiering rond te krijgen. "Als ik een team opzet, moet het meespelen op het hoogste niveau. We hebben een groot budget nodig zodat we kunnen deelnemen aan de Tour. Met mij als renner."

STER Reclame