Beveiligers van de DBB
NOS Nieuws

'Angstcultuur bij beveiligers van koninklijk huis en politici'

Opnieuw is er onrust bij een belangrijke politiedienst. Na klachten over de werkdruk bij de antiterreurdienst DSI treden nu ook leden van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) naar buiten met hun grieven. De DBB'ers zijn onder meer verantwoordelijk voor de bescherming van leden van het Koninklijk Huis en van PVV-leider Geert Wilders.

Anonieme DBB-leden klagen in De Telegraaf over de werkdruk, de cultuur op de werkvloer en het contact met hun chefs. Albert Springer van politiebond NPB bevestigt die berichten in het NOS Radio 1 Journaal.

"Al langer klagen collega's over de werkdruk. Ze hebben het idee dat ze daar niet over kunnen praten met de leiding", zegt Springer. "Er heerst inmiddels een soort angstcultuur. Men durft niet meer vrijuit te praten over de zorgen die er leven."

Overleg met leiding

Volgens Springer is de werkdruk op de DBB de laatste jaren toegenomen, onder meer vanwege de terreurdreiging. Maar daar wordt door de leiding niet genoeg op ingespeeld, zegt Springer.

De NPB is wel al in gesprek met de leiding van de DBB over aanpassingen om de werkdruk te verlagen.

Onder druk

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid erkent dat de DBB onder druk staat. "Door de toenemende terreurdreiging, is de werkdruk toegenomen. Dat vraagt het uiterste van onze medewerkers."

De Landelijke Eenheid zegt de klachten serieus te nemen. "We zijn al in gesprek met de medewerkers, maar dat zullen we de aankomende periode nog intensiever gaan doen, zodat we de onvrede kunnen wegnemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl