Frank van der Struijk duelleert met Jamiro Monteiro (gele shirt) tijdens Cambuur-Willem II

Lot Cambuur ondanks punt vrijwel bezegeld

SC Cambuur lijkt degradatie nog amper te kunnen afwenden. De Friezen pakten thuis tegen Willem II in een boeiend, maar uiterst belabberd duel weliswaar een punt (1-1), maar schoten daar niets mee op. Met nog twee wedstrijden te gaan staat hekkensluiter Cambuur vier punten achter De Graafschap.

De Friezen spelen al een tijdje onder hoogspanning, maar door de onverwachte overwinning van De Graafschap een dag eerder bij FC Utrecht (2-0) kwam er nog een paar volt bij. En dat was te merken. Cambuur speelde vanaf de eerste minuut in de hoogste versnelling en hoopte daarmee Willem II te overrompelen.

Drie spelers vallen geblesseerd uit

Dat lukte aanvankelijk best aardig: de kansen waren voor Cambuur en in de 23ste minuut scoorde Jamiro Monteiro met het hoofd, na een goede voorzet van Jack Byrne. Eerder had ook Kevin van Veen al kunnen scoren.

Slechts vier minuten kon de thuisploeg genieten van de voorsprong. In de kluts schoot Jordens Peters de gelijkmaker binnen en vervolgens dreigde het even helemaal mis te gaan voor Cambuur. Het druistige spel had immers zijn tol geëist: Martijn van der Laan, Jerge Hoefdraad en Van Veen vielen allen nog voor rust geblesseerd uit.

De fans van Willem II boycotten het duel in Leeuwarden vanwege het vroege aanvangstijdstip
    Marvin Peersman viert de Cambuur-treffer van Jamiro Monteiro
    Kevin Blom discussieert met Willem II-trainer Jürgen Streppel
    Vreugde bij Willem II na de goal van Jordens Peters

Veel te onstuimig

De overblijvers werden in de rust opgelapt en gingen in de tweede helft op dezelfde voet verder. En opnieuw volgden er kansen, maar daar werd veel te onstuimig mee omgesprongen. Alleen Sander van de Streek was dicht bij de 2-1. Zijn inzet werd door doelman Kostas Lamprou op de lat getikt.

Willem II was allang blij met een punt, maar Cambuur weigerde zich daarbij neer te leggen. In de slotfase leken de bezoekers alsnog een handje te helpen. Een ongevaarlijk schot van Byrne werd door de aanvankelijk mistastende Lamprou nog net voor de lijn tegengehouden.