AZ houdt zicht op derde plek na zege bij ADO

Dabney Dos Santos en Vincent Janssen vieren de 1-0 van AZ Pro Shots

AZ heeft nog altijd zicht op de derde plaats. De Alkmaarders versloegen ADO in Den Haag (2-1) en hebben vier punten minder dan bekerfinalist Feyenoord.

Na een afgeslagen ADO-aanval kwam AZ via een counter op 1-0. Joris van Overeem vond Dabney dos Santos, die oog in oog met doelman Martin Hansen koel bleef. De thuisploeg gooide vervolgens zijn luchtmacht in de strijd en had daar succes mee.

Na een vrije trap van Edouard Duplan kopte Tom Beugelsdijk tegendraads de gelijkmaker binnen. AZ-doelman Sergio Rochet voorkwam daarna dat Timothy Derijck en Mike Havenaar ook doeltreffend waren met een kopbal.

Kort na rust redde AZ-middenvelder Van Overeem op de lijn na een kopbal van Danny Bakker. Het spel bleef op en neer golfen in Den Haag en beide ploegen zochten de 2-1 en AZ vond die. Ben Rienstra speelde Markus Henriksen aan en de Noor rondde beheerst af.

ADO perste er wel een slotoffensief uit, maar het Haags kwartiertje had niet veel om het lijf. De beste kans was nog voor Vincent Janssen, maar de AZ-spits schoot voorlangs.

Statistieken ADO-AZ

STER Reclame