Koning Máxima, vanmiddag in Middelburg ANP

Koningin Máxima staat als enige Nederlander in het overzicht van het Amerikaanse blad Time van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. Time prijst haar inzet voor ontwikkelingslanden.

"Maxima heeft kennis van zaken, een onuitputtelijke energie en een groot empathisch vermogen", zegt Time. "Ze haalt alles uit haar rol als speciale pleitbezorger van de VN." 

Een deel van artikel in Time Magazine over koningin Máxima Time

Het is niet de eerste keer dat een Nederlander de lijst haalt. Koningin Wilhelmina en koningin Juliana stonden ooit in het tijdschrift, evenals vliegtuigbouwer Anthony Fokker. In de Tweede Wereldoorlog prijkte er tot drie keer toe zelfs een Nederlander op de voorkant van het weekblad.

De jongste lijst van Time is vandaag gepubliceerd. Máxima's naam staat in de categorie Leiders, waarin bijvoorbeeld ook Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel, Kim Jong-un, Donald Trump, Hillary Clinton en Recep Erdogan genoemd worden.

Time hanteert verder de categorieën Titanen, Pioniers, Artiesten en Iconen. De paus en Marc Zuckerberg zijn voor het blad titanen; de redactie noemt Lewis Hamilton, Usain Bolt, Leonardo di Caprio en Adèle iconen en Kendrick Lamar en Ariana Grande vallen onder artiesten.

Time Magazine is vooral bekend door de verkiezing person of the year, die het blad ieder jaar in december houdt. Afgelopen jaar won de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

STER reclame